Jeden z nejdůležitějších vynálezů- počítač

4.6.2018

Když se řekne modernítechnologie, jako první si představím počítač. Počítač a moderní technologie. Co to pro nás vlastně znamená? Počítač je jednou z největších nezbytností v současné době, obdobně jako internet. Téměř každý z vás, kteří čtete tento článek ho každodenně využívá ke své práci či zábavě.
součást pc.jpg

Počítače jsou využívány i ve školství, kde jsou děti již od základních škol učeny v programech jako je například Microsoft Word, Microsoft Excel a Microsoft PowerPoint. Tímto jsou děti připravovány již od útlého věku například do své budoucí profese, kde budou tyto znalosti potřebovat.

U mnoha profesí je počítač nutností (například účetní, která zapisuje účetní zápisy o hospodářské situaci daného podniku do účetního programu nebo například spisovatel, který píše prostřednictvím počítače své knihy).

Mnoho z nás se díky počítači a internu věnuje domácí výuce. Tato domácí výuka může být zaměřena téměř na cokoliv- například kurz cizího jazyka lze na internetu nalézt i zdarma.

Dá se najít mnoho prací z pohodlí domova, ke kterým je potřeba pouze počítač a internet. Tento způsob využití je perfektní například pro lidi, kteří mají zlomenou nohu a tráví svou rekonvalescenci doma.

Ve zdravotnictví nám může pomoci moderní technologie například u rentgenu, který hraje velice podstatnou roli ve zdravotnictví.
kódování počítače.jpg

Ale dobře potřebnost moderní technologie? Zdá se mi, že jsme na této moderní technologii občas až nezdravě závislí, a že bychom se bez ní už nedokázali obejít. V dnešní době probíhá vše prostřednictvím a internetu- mladí lidé si hledají práci, vzdělávají se a nakupují prostřednictvím počítače. 

Závěrem napíši jen to, že si myslím, že je moderní technologie velice užitečná, ale na druhou stranu není dobré to, že si nedokážeme život bez ní představit – přirovnala bych to k závislosti.