Chcete začít hrát tenis? Vyberte si vhodnou tenisovou raketu!

11.2.2022

Tenis je skvělou hrou, která se dá hrát jen tak rekreačně. Chcete s tenisem začít třeba na dovolené s rodinou? Potřebujete si vybrat vhodnou raketu.

Chcete začít hrát tenis? Vyberte si vhodnou tenisovou raketu!

Pohyb je důležitý a každý by měl mít nějaký sport, kterému by se věnoval. Zaujal vás tenis? Můžete mít díky němu nejen pravidelný pohyb, ale můžete si užít i spoustu legrace s rodinou třeba během dovolené. Tenis se navíc dá hrát i venku na čerstvém vzduchu. Potřebovat ale budete raketu, kterou je nutné správně si vybrat. Jak si poradit s výběrem tenisové rakety? Pozor na to, s nevhodnou raketou by se vám moc dobře nehrálo.

zahrajte si tenis

Těžká nebo lehká?

Víte, s jakou raketou hrají profesionálové? Ti mají rakety pečlivě zvolené a hrají obvykle s raketami s menší hlavou a s těmi, které jsou váhově v těžší kategorii. Mnohem lépe pak totiž ovládají své údery, mají větší kontrolu nad hrou a svou raketou. Pro začátečníka by ale hra s takovou raketou neměla smysl. Pokud teprve s tenisem začínáte, oceníte spíše lehkou raketu s větším obvodem hlavy rakety. Lehká raketa se lépe ovládá také zejména ženám a dětem, když je pak hlava větší, snadněji se jako začátečník strefíte do míčku, což je pro začátek opravdu nejpodstatnější. Důležité je ale i rukojeť. Každý má jinou ruku, jiný stisk, právě na stisku ale záleží. Rukojeť by měla ruka přesně kopírovat, aby se vám dobře hrálo.

tenisová raketa

Hrajte přesně

Aby se vám ale hra ještě více dařila, a aby vaše údery raketou byly co nejpřesnější a nejlepší, je k tomu důležitá ještě jedna věc. Tenisová omotávka pomáhá v tom, aby se raketa lépe držela a vy tak získáte i větší jistotu. Omotávka na rukojeti rakety již bývá, ale mnozí volí ještě další možnost a omotávku používají ještě navíc, základní omotávky totiž patří přímo na rukojeť rakety, jsou tu ale i vrchní omotávky, které přijdou právě na tu základní.

Někomu stačí hrát pouze se základní omotávkou, pro větší komfort i lepší hru je ale možné přidat i vrchní omotávku, takzvaný overgrip. Vrchní omotávky jsou zpravidla tenčí, než základní vrstva.